torsdag den 9. juli 2015

En gammeljomfrus bekendelser

Undskyld! Rundstyk! Vi har ikke haft tid...nej det er simpelthen for dårlig en undskyldning. Tid er noget man ta'r, og når man nu ligger blæst/regnet inde i Nyord på 3. dagen, ungerne sover (7-9-13), den sidste 4 dobbelte kaffe(symbolsk)/bailey er skyllet ned, er det på tide at krybe til korset. Vi keder os! Derfor dette længe ventede indlæg. Meget er jo sket siden sidst, (og det kommer vi måske til engang når vi bliver pensionerede og igen får tid til at skrive et blogindlæg).



Nu handler det om årets sommertogt og vi er denne gang faret mod de sydlige himmelstrøg med den blide vind og det varme klima....jf. ovenstående (!) Vi håber på snarligt magsvejr, så vi kan nå det fjerne og eksotiske sydfynske øhav, som vi mægtig gerne vil gense efter at have været der på vores første sommertogt tilbage i 2010 ombord på det gode skib Wajen ( 17 fods finsk Lohi m. hæve/sænkekøls jolle)

Ov! Først skal vi lige sige at vi har været afmønstret i 4 dage, til Svejbæk hvor vi i vores higen mod vand og sejlads fik mostlet os ud på en flydende lastbil, der sejlede til Himmelbjerget og tilbage igen for den nette sum af 500 kr (bedstemor betalte).

Her ses eksempler på 3 slags humør: henrykt, glad, en art mellemformøjet...?




Inden afmønstringen gik det i lette skvulp henover Køge bugt (godt hjulpet på vej af vores motor, for Amarkrokodillens sejl var slatne som en godt brugt tisseble), med et pitstop til Rødvig.
Her opdagede kaptajn Hau's fantastiske næse for finere madlavning en spritny fiskerestaurant på industrihavnen i en gammel fiskehal/lagerbygning/tørdok?, som åbnede dagen efter. Her fik vi lov til at være de absolut første gæster der prøvesmagte deres fantastiske fiskeanretning. Mums og kan anbefales.



Anker for 3. år affotografferet ved det store anker på Rødvig havn ved flinteovns vartegnet.



Efter frokost stod Amarkrokodillen flot ud en sommerlig foran for tværs, der er jo er den ældre dames yndlingsvind, så vi fløj mod Bøgestrømmen, og med Mads ved roret klarede vi bøgestrømmen med en ca. gennemsnitsfart på 5 sømil/timen. Det er som om, de der sømærke-vedligeholdelsesfolk sparer på de der bøjer for hver gang vi skal sejle igennem det snævre stræk. Hurra for Fixerævens skarpe øjne! Vi var blevet advaret i Rødvig Havn om at de nu igen har flyttet rundt på bøjerne, så de nye søkort fra i fjord er lige til skraldespanden. Men det gik jo så fint og flot og kun med let børnepyller fra ca. halvejs i Bøgestrømmen - Anker og Frede blev beroliget med alt hvad der var af spiselige sager.


Hen mod aftensmadstid nåede vi i havn på Nyord i høj aftensol. Kaptajn Hau tog en afstikker på Roskilde Festivalen og Mads tog duelighedsbevis i dobbelt børnepasning på båd. Og her er vi altså stadigvæk, efter at den anden anpartshaver af Amarkrokodillen, Fam. Paluszewski Jensen, ikke fik flyttet ret mange spande vand i deres tur på Amardillen.
Nyord er smuk og dejlig, men nu vil vi altså gerne have luft under vingerne igen! PS Mads gør sit bedste for at holde sit fixe-gen i ave med gummidutter på fortøjningslinerne, savsår i tommeltot fra ny jernpindsfæstningsdims på regnvejrsforhæng og autostols-mørklægningsholder samt andet godt...
PPS Skywiew opdaget som glimrende røghul for par.



1 kommentar:

  1. Endelig! Efter at have været på denne side hver uge i flere år kommer belønningen i form af endnu en opdatering. Er skibet stadig på Nyord? Helge er i Svendborg og sejler derfra på fredag eller lørdag ...

    SvarSlet