mandag den 13. august 2012

Hvor din hår? Bølle! (Susanne synes det er plat)

Afsted mod nye eventyr efter en kort overnatning i Vordingborg. Vi besluttede os at  tage rundt om Møn og begive os hjemad mod København igen, så det bliv ikke helt til Smålandsfarvandet i denne omgang.På vej syd om Møn gennem Grønsund fra Vordingborg krydser man den flotte Farø Højbro

Efter Farøbroen ventede os Grønsund og en fin modvind til at sejle masser af krydssejlads. Vi kom relativt hurtigt forbi Stubbekøbing og lagde til i Hårbølle havn, en lille privatejet havn med masser af lokal stemning - ikke mindst pga. den lokale grill/købmand med masser af slammad og kolde bajere. Af en eller anden mærkelig grund kom mange hertil, som var på farten. Veteranbiler, motorcykelgrupper og turister selvfølgelig. Vi fik os installeret med alskens fleks i hængekøjer mm.
Dagen efter skulle Susanne til lægen i Stevns og imens havde Anker og Mads arrangeret, at der skulle leveres en overraskelses-bryllupsgave til Hårbølle havn. Kål-Flæx, som tandem-foldecyklen er blevet døbt, blev hurtigt samlet så den kunne stå og blinke i solen nede på havnen da Susanne kom hjem igen.

Kål-flæks med bebse-fleks i afventende vagtposition


Kål-Flæx skulle selvfølgelig afprøves i det Møn'ske landskab, og den bestod både strand-, sti-, offroad-, landevejs-, samt lettere bjerg- og bykørsel. Mere campings kan det vist ikke blive, tilmed kan den (sagtens) stuves af vejen i Ama'r Krokodillens svælg.


Hyperflæx-tour på Kål Flæks.


Da vi kom hjem fra vores familien-på-hyper-flæx-tur, bestilte vi pizza fra Møns bedste pizzeria, som de omtalte sig. Det var de samme mennesker der havde grillen på havnen, så vi var lidt forlorne ved tanken om pizza. De havde dog været så søde og hjælpe med at komme til lægen, og vi var MEGET sultne, så vi gav det en chance:

Møns bedste pizza: Lækre råvarer på en delikat svampet bund med en papkasse-delikat skorpe
.................

Møns bedste pizza: En begejstret madanmelder fordøjer det overdådige måltid. I forgrunden: Afslappet dekoration vha. nedhængt bomskøde


halvvejs igennem Møns bedste pizzaer måtte vi give op. Der er simpelthen for meget pizza i Møns bedste pizza til man kan spise den op. Value for money! Bedre fåes det åbenbart simpelthen ikke på HELE Møn, og så har du slet ikke lyst til mere i den omgang.

PS: Deres menukort er et studie udi lokal kolorit, hvilket man kan se på dette link. Se for eksempel den særligt lækre pizzavariant: Jytte - der får man virkelig kød for pengene.

2 kommentarer:

  1. Smart hængekøjeløsning med spilerstagen

    SvarSlet
  2. Og hyggeligt med klassisk forstag uden rulle. Fra da I var unge ...

    SvarSlet