søndag den 24. juli 2011

På besøg hos Lensgreven og Gårdfruen

Idag var vi så på besøg hos Mads' ven, Kim Propel og hans kone Rie, der flyttede til Bornholm sidste år på en gammel gård i det nordlige Bornholm. Vildt projekt, men man må sige at der er lækkert og helt klart anbefalelsesværdigt, hvis man ikke har brug for de tilbud en større by tilbyder. Og hvad er det egentligt udover meget mere pølsefabrik end så mange andre steder?



Der er helt sikkert gode features ved Bornholm som ikke kan findes i samlet og i samme omfang andre steder i Danmark. Lækre lokale råvarer, søde naboer og god stemning, et offentligt system der faktisk virker menneskeligt (inklusive busser der kører efter en særlig Ø-tid, som minder lidt om "African Time"), masser af plads til udfoldelse (der er helt klart større menneskelig rummelighed her end f.eks. hvad et sted som Nørrebro bryster sig af), billig ejendom og jord og man kan blive ved. Måske det er et sted at overveje i fremtiden? Vi blev ihvertfald overbevist om muligheden :)



Som Propel havde sagt, da en af hans venner spurgte om hvordan det gik derovre: "Jeg har jo ikke været i København siden jeg flyttede herover".



Vi fik den store gårdvandrings-tour og hørte om de mange projekter der er i støbeskeen på gården. Bl.a. et slyngerum, nu hvor de er blevet certificerede medlemmer af dansk bi-avlerforening (!), et kæmpe atelier og en gårdcafé + selvfølgelig nyt hønsehus.



Vi fik fyldt op i forrådskammeret med hjemmelavet honning, friske solbær, agurk og kartofler. Mads fik også genset muren som han stiftede bekendtskab med sidste sommer. Et dejligt gensyn for alle parter...



...og så var det ellers hjemad til Amar Krokodillen som havde været alene i Tejn havn næsten hele dagen

Imorgen går turen over Østersøen og vi håber at tage et langt stræk til Ystad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar