onsdag den 27. juli 2011

Slutspurten part #1

Efter et solidt morgenmåltid og en shoppetur i Ystad med nye kaptajns-sko til følge var vi klar til at drage til havs fra Ystad.





Fra tirsdag eftermiddag til onsdag eftermiddag tog vi turen fra Ystad, langs den svenske sydkyst, rundt om Falsterbo og op til Skanør, som er et lille havne/strand paradis på Falsterbo-halvøen. Nok vores hidtil mest effektive stræk, 56 sømil på 24 timer.

Kaptajn Hau ved roret med Ystad i baggrunden.
Ikke mindst skyldes effektiviteten en hidtil uset og aldeles kortfattet morgenklargøring og udsejlingsmanøvre i Smygehamn, a.k.a. Havn-Der-Pølser. Da vi ankom tirsdag aften stank der af gylle og vandet var fyldt med underlige mørke klumper. Det var så fælt, at man skulle tro vi var havnet midt i den værste gylleudslips-katastrofe i Skandinavien siden Pia K. flyttede hjemmefra. Den næste morgen fandt vi ud af, at miseren skyldtes gas-forekomster under havnebunden, der boblede op til overfladen og rev stykker af gammelt, rådden slam fra bunden med sig.



Helt så slemt som Pia K. var det altså heldigvis ikke.


Sejladsen gik overvejende storartet pånær lidt svag vind om tirsdagen. Vi fandt ud af at Ama'r Krokodillen er en dame som har det bedst i modvind (skal opdateres på hendes profiloplysninger). Syd for Falsterbo kanalen satte Susanne hastighedsrekord med 6,9 knob med genua 1 forsejl, hvor vinden på ca. 6-7 m/sek og bølgerne på ca. 0,5 m kom ind foran på tværs. De fleste siger at en Maxi77 højst sejler omkring 7 knob så vi stiler mod at sætte ny standard!!


Pga den fine vind, der bød til at sejle mod vest, det gode vejr og ikke mindst vores nabo i Lynetten havn, der tidligere har anbefalet at tage til Skanør, valgte vi at sejle det ekstra stykke udenom Falsterbo halvøen og håbede på at få lidt solrig eftermiddag med Ama'r Krokodillen i havn. Det lykkedes at nå til Skanør på rekordtid, og undervejs så vi nogle søde sæler, der kiggede op og undersøgte os på behørig afstand, men dog ikke lod sig lokke af vores ellers glimrende sæl-imiterings lyde.



Resten af dagen gik med at slikke sol på den dejlige strand, tage en kort/kold dukkert og læse en masse bogstaver. Skanør er vitterlig en dejlig lille perle og klart anbefalelsesværdig til bare et dagsstræk eller endog en weekendtur.



Imorgen sætter vi nok sejl mod hjemøen, Amager. Nu, hvor vi er så tidligt i hjemligt farvande, har vi stadig i tankerne at tage en smut-tur, men det kommer helt an på vejr-guderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar