mandag den 25. juli 2011

Tilbage til svenskerkysten

Sverige? Det er da det der bump mellem  København og Bornholm :)

Idag har vi krydset tilbage over Østersøen. En lang tur  på 39 sømil inden vi nåede Ystad kl 19.15. Undervejs gik det fint. En del større bølger end DMI havde forsagt, men det skyldes de sidste par dages hård vind, hvor store dønninger stadig ikke var løjet af. Som et par søulke i Tejn sagde, så er Østersøen slem før og efter hårdt vejr, fordi vind og bølger ikke passer sammen og bølgerne derfor 'bider' mere i båden.

Det gik nu fint pånær en lille episode hvor Kaptajn Hau udvekslede galde med Poseidon.

(af diplomatiske årsager er der ikke indsat hverken billeder eller videoer her)

En anden god historie vi fik i Tejn var, da en mand som skulle krydse verdenshavene, havde spurgt hvor han kunne sejle hen lokalt for at få en forsmag. Svaret var at han skulle bare tage ud på Østersøen; det bliver ikke værre end her (!) Vi havde en god tid i Tejn og det kan klrt anbefales at lægge til her. Folk er søde, her er rigtig fiskerihavn med værft osv., en rigtig flink havnefoged og ikke mindst masser af plads.

Da vi kom til Ystad var det også på tide at få tømt vores kemitoilet, Porta Potti. Første gang det skulle prøves og sugemaskinen var ikke så effektiv, så det er godt man er vokset op på landet :)


Imorgen går det videre mod Skåre, men først et ekstra stop ind i Ystads herlige skibsudstyrs genbrugsbutik inden vi sætter til søs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar